Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Film bakik

 

 Harry Potter és a Titkok Kamrája

1. Miután a csodás repülő Ford kiköpi hőseinket és elszáguld, a fiúk pedig rohannak utána - ha jobban figyelünk, láthatunk egy elmosódott figurát, aki az önmagától repülő kocsit vezeti.

2. Amikor Harry először találkozik Dobbyval a szobájában, Daniel Radcliffe szemüvegén visszatükröződik az a zöld gömb, amire azért volt szükség, hogy a felvételkor az akkor még nem is létező, számítógéppel létrehozott figura helyét meghatározza. Mellesleg amikor Dobby elkeseredésében a fejét veri a ruhásszekrénybe, csúnyán elkésik a hang és a szekrény rázkódása, tehát mégiscsak kitalált figuráról van szó.
 

3. A Titkok kamrája forgatása során a Hermionét alakító Emma Watson eltörte a csuklóját. Abban a jelenetben, amikor Harry, Ron és ő beleisznak a varázsfőzetbe, láthatjuk a köpenye alól kikandikáló gipszet.
 

4. Szintén Hermioné hibája: amikor az első, fekete mágia elleni védekezés órán kiszabadulnak a kis tündérkék, a szereplőknek nyilván utasításba adták, hogy játszanak rá a kialakult pánikra és káoszra, de Hermionén látszik, hogy direkt löki le a könyveit a padjáról.
 

5. Miután a csodás repülő Ford kiköpi hőseinket és elszáguld, a fiúk pedig rohannak utána - ha jobban figyelünk, láthatunk egy elmosódott figurát, aki az önmagától repülő kocsit vezeti.
 

6. Amikor Harry a Titkok Kamrájában a koponya tetején állva a baziliszkusszal küzd, többször is láthatjuk kardja hegyén azt a biztonsági bevonatot, ami arra szolgál, hogy ügyetlen fiatal színészek nehogy kárt okozzanak társaikban és a berendezésben.
 

7. Amikor Harry, Ron és az ikrek belépnek a Weasley otthon konyhájába, a helyiség üres, ám amint helyet foglalnak, a család többi már az asztalnál ül - hogy az ördögbe kerültek oda? Ja, igen, ez nem egy mugli család!
 

8. Egy korábbi jelenetben a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola nagy étkezőcsarnokában az intézmény valamennyi diákját felsorakoztatják, csakhogy a rákövetkező kviddics meccsen legalább háromszor ennyi, az iskola egyenruháját viselő gyereket láthatunk. Meghívták az öregdiákokat is?
A meccs alatt sok közeli felvételt mutatnak a két szereplőről, és ezeken tisztán látszik, hogy mindkettőjük szemüvegéből kivették az üveget - mivel az csillogásával és visszatükröződésével nyilván zavarta a filmezést.
 

9. Abban a jelenetben, amikor Harry kicsusszan a kandallóból és a sötét boltba érkezik, láthatjuk, hogy odakint ragyogóan süt a nap, amikor kilép az utcára, mégis minden borús, esős.
 

10. A kamrában, amikor Harry a baziliszkusz megölése után visszakúszik Ginnyhez, egy nagy sötét tintafoltot láthatunk a vízben, aminek csak valamivel később, a napló átdöfése után szabadna kifolynia, egyenesen bele a vízbe, de úgy látszik, a jelenetet többször forgatták le, és otthagyták a tócsát.

 

Harry Potter és a Bölcsek Köve

1.Amikor Harry és Hagrid a Foltozott Üst felé sétálgat, és Harry éppen a levelét olvassa, az út (nekik) jobb oldalán egy zöldséges bolt van, és a sarkon túl pedig egy számítógépet lehet látni az üzletben. A kép egy pillanatra Hagridra vált és utána, már közvetlenül a számítógép előtt járnak (mögöttük van a kirakatban). Jó gyorsan mennek:)

2.A vonaton, amikor a fiúk beszélgetnek, a vonatablakon keresztül látni lehet egy kis szigetet a tóban. Aztán néhány pillanattal később megint feltűnik ugyanez a kis sziget. Aztán megint...
 

3.Ugyanennél a jelenetnél, Ron hajának választéka egyszer itt van, egyszer ott.

4.Amikor beosztják Pottert a házába, az asztal jobb oldalára ül le, Ron mellé. Aztán, miközben esznek, már Hermione, és Percy között láthatjuk az asztal bal oldalán.

5.A trollos résznél, Hermione bemenekül a legszélső wc-be. A troll leüti néhánynak a tetejét, és Hermione már a harmadikban van.

6.A troll jobbról a második mosdót teszi tönkre. Később a negyedik van összetörve, aztán megint a második.

7.James Potter neve fölé az van írva, hogy seeker (fogó). Rowling azt mondta, hogy ő hajtó volt.

8.Amikor Harry, Ron, Hermione el akarják mondani Hagridnak amit Pitonról gondolnak, Ronnak először a sál egyik vége lóg elöl, a következő képnél már mind a két vége!

9.A levélhullásnál már rég Harry kezében van egy levél, de még mindig kapkod, hogy megfogjon egyet.