Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Dumbledore Serege

 nevtelen.jpg

Dumbledore serege egy diákokból álló titkos szervezet, amelynek célja a defenzív mágia gyakorlása, elsajátítása. 

 

Szervezet vezetője: Harry Potter

 

 

A szervezet létrejöttének fő oka a Roxfort új sötétvarázslatok kivédése tanára,  Dolores Umbridge , aki első óráján kijelenti, hogy nem fog gyakorlati órákat tartani tanítványainak, csak a defenzív mágia elméletével fognak megismerkedni.

Ennek hatására Hermione Granger kiötli, hogy tanuljanak önállóan sötét varázslatok kivédését, Harry Potter vezetésével. Bár Harry eleinte ellenzi a dolgot, később beadja derekát.

A szervezet megalapítására a Szárnyas Vadkan nevű roxmortsi kocsmában kerül sor, ahol 29-en gyűlnek össze. A gyűlés keretein belül megbeszélik, hogy mindig olyan időpontokra fogják tenni a találkozókat, melyek alatt egyikkőjüknek sincsen kviddicsedzése, vagy egyéb elfoglaltsága. Végül a jelenlevő diákok felírják nevüket egy a későbbiekben Hermione által őrzött pergamenre.

Pár nappal később a Mágiaügyi Minisztérium kiadja 24-es számú oktatásügyi rendeletet, melynek értelmében a Roxfort tanulóinak körében működő szervezetek, egyesületek, egyletek, társaságok, csapatok és körök feloszlatásra kerülnek.

Harry és két barátja a rendelet kiadása után se mond le a szervezetről, melynek helyszínét Dobby segítségével találják meg. A házimanó beszámol nekik a Szükség Szobájának létezéséről, mely mindenkinek az adott szükségleteik szerint változik.

A szervezet tagjai felkeresik a szobát, majd megválasztják vezetőjüknek Harry-t. Emellett nevet is adnak a szervezetnek. Felmerül az "Umbridge-ellenes Liga", a "Mulya a Mágiaügyi Minisztérium" és a "Defenzív Szakkör" név is, de végül a Dumbledore Serege elnevezésre esik a választás Ginny Weasley javaslata nyomán. A név kiválasztása után Hermione szétoszt a tagok között egy-egy Protheus bűbájjal (mely nagyon hasonlít a Sötét Jegyhez) ellátott hamis galleont, ami égetően felforrósodik a tagok zsebében, ha Harry megjelöli a következő edzés időpontját. Így később a Dumbledore Serege jelzőeszközévé vált.

Ezután egy ideig zavartalanul folynak az edzések (a tagok több hasznos ártást és védekezést is megtanulnak), mígnem az egyik összejövetelen hirtelen megjelenik Dobby, majd figyelmezteti a Dumledore Serege tagjait, hogy hagyják el a szobát, mivel Umbridge megtudta, hogy jelenleg is edzést tartanak (a szervezet működését Marietta Edgecombe árulta el, aki Hermione átkát, vagyis az arcán gennyes pattanásokból kirajzolódó "ÁRULÓ" feliratot volt kénytelen viselni tettéért). A menekülés közben elfogják Harry-t és több társát, majd elkezdik vallatni őket az iskola vezetősége és a mágiaügyi miniszter, Cornelius Caramel előtt. A vallatás előrehaladtában Albus Dumbledore, a Roxfort igazgatója magára vállalja a felelőséget, elmondása szerint magánhadsereget akart toborozni a diákokból. Így a Dumbledore Serege tagjai megússzák a kirúgást, viszont Dumbledore-nak mennie kell az iskolából.

A szervezet leleplezése után nem oszlik fel a DS, hanem a hetedik könyvben is folytatódik.

 

Tagok:

         -Harry Potter

         -Hermione Granger

         -Ron Weasley

         -Ginny Weasley

         -Fred Weasley

         -George Weasley

         -Lee Jordan

         -Angelina Johnson

         -Alicia Spinnet

         -Katie Bell

         -Neville Longbottom

         -Dean Thomas

         -Seamus Finnigan

         -Parvati Patil

         -Lavender Brown

         -Colin Creevey

         -Dennis Creevey

         -Padma Patil

         -Cho Chang

         -Marietta Edgecombe

         -Luna Lovegood

         -Michael Corner

         -Terry Bott

         -Antony Goldstein

         -Susan Bones

         -Ernie MacMillan

         -Hannah Abbott

         -Justin Finch-Fletchley

         -Zacharias Smith